Östra Open

• Uppdaterad: 2018-03-15 07:39

På bilden syns Rasmus Görl, Jakob Thor och Hampus Görl

Rasmus Görl, Jakob Thor och Hampus Gör

I lördags kördes sista deltävlingen av Östra Open i Vendel. Östra Open är en endurovintertävling som går över sju deltävlingar där de olika deltävlingarna går på olika banor runt om i Mälardalen. Göta MS är en av distriktets största enduroklubbar och hade flera förare med till start. Deltävlingen blev en riktig vintertävling då det fallit mycket snö i Vendel dagarna innan vilket gjorde banan svåråkt. I den minsta ungdomsklassen Ungdom E0 (85 cc motorcyklar) ställde Göta MS upp med Rasmus Görl och Walentin Wister. Rasmus var redan klar fyra i den totala sammanräkningen men körde ändå inspirerat och körde den lilla motorcykeln säkert och snabbt in på en 7:e plats. Walentin körde in på en 9:e plats.

I Ungdom E1 där förarna kör 125cc motorcyklar hade Göta med fyra förare. Hampus Görl som varit otroligt snabb i hela serien var redan klar som klassegrare redan innan tävlingen. Detta stoppade dock honom inte från att ta en ny seger. Klubbkompisen Jakob Thor var innan deltävlingen på en delad tredjeplats och det stod mellan Jakob en den andre om vem som skulle få gå upp på prispallen i den totala sammanräkningen. Jakob körde fort på den snöiga banan och kunde köra in efter Hampus på en 2:a plats och blev därmed även klar som 3:a i klassen. Dominik Wister och Neoh Andersson slutade på en 8:e resp 9:e plats vilket de inte var så nöjda med då de brukar köra fortare men de båda hade problem med den djupa snön.

I Juniorklassen kunde Götas Alexander Gunnerheim ta sin 6:e vinst och var nästan 2 min före tvåan. Alexander var redan klar som totalsegrare före Lucas Vågberg, även han tävlandes för Göta MS, som inte ställde upp i Vendel.

Skribent: Anette Östelius