Rapport från Gripendygnet - Göta MS - Motorcykel - IdrottOnline Klubb

Rapport från Gripendygnet

2018-08-10 20:25
Under förra helgen avgjordes Gripendygnet ("24-timmars") i Strängnäs. Tävlingen körs som en lagtävling under 24 timmar och Göta MS ställde upp med 5 rena Götalag varav ett juniorlag. Till dessa Götalag tillkommer även flera Götaförare.
  • Uppdaterad: 2018-08-12 17:12

På lördag morgon kom en rejäl regnskur som gjorde banan ordentligt hal vilket ställde till det för många förare. Alla som kört i Strängnäs vet att det är mycket sten och rötter som blir väldigt hala vid regnväder.

Tävlingen startade med en masstart kl 12:00 på lördagen och Jocke Ljunggren i Team "Pontans Kranar Fabrix" var ut som 2:a i första böj men gick sedan snabbt upp i ledning. Efter ett par minuters körning ledde han med 20 sek och sedan drygade resten av laget ut ledningen under de kommande 24 timmarna och de kunde sedan vinna komfortabelt med 15 min.I detta vinnande lag ingick förutom Jocke Ljunggren och Adam Andersson även Götaförarna Nisse Gustavsson samt Olle och Adde Sundberg.

Götas fyra seniorlag körde på bra och inget lag var tvungna att bryta. Lagen slutade på 5:e, 7:e, 18:e och 41:e plats.

I Juniorklassen hade Göta MS en rent Götalag. Götas Juniorer var bra med i starten och hela laget åkte inspirerat utan några missöden under de 24 timmarna. Laget ledde Juniorklassen under hela tävlingen och var samtidigt på en total 5:e plats. Laget hade en hård kamp med Götas Seniorlag #3 som kom ikapp Juniorerna under nattens etapper men tappade sedan när dagsljuset återvände på söndagmorgonen. Juniorerna kunde då fokusera på laget som låg på en total fjärdeplats och var även förbi dessa när 2 timmar återstod av tävlingen men tappade sedan 4:e platsen med 1,5 min. Laget blev dock bästa Juniorlag samt bästa rena klubblag och hamnade på en total 5:e plats av 48 lag. Även laget som blev 2:a i Juniorklassen bestod av flera Götaförare vilka också stod för en fin körning.

Ett speciellt omnämnande krävs för en av Götaförarna. Göta MS var representerad i Dakarklassen ( även kallad ”galningsklassen”) där förarna kör själva under de 24 timmarna. Lucas Berglind körde själv 28 varv och blev 5:a av 15 deltagare. Själv säger han trött efteråt att ”han inte hade någon plan utan bara körde”. Vi får se hur det går när planen finns på plats.

Sammanfattningsvis var förarna i Göta MS bra med i resultatlistan. Samtidigt visar klubben på en ordentlig bredd då lag och förare finns utspridda i hela resultatlistan vilket visar att det finns lag åt alla och samtidigt har klubben en bra gemenskap i depåområdet!

Vid pennan, Björn Thor

Skribent: Anette Östelius