Hoppa till sidans innehåll

Götapokalen 2018

18 JUL 2018 19:41
Göta MS Arrangerar Götapokalen den 15:e September. Pokalen arrangeras som en T1. Läs om banupplägg, körschema och tilläggsregler.
  • Skapad: 18 JUL 2018 19:41

Göta MS Enduro arrangerar Götapokalen 2018.  

Information och körschema Götapokalen 2018

Årets Götapokal kommer att ha sitt tävlingscentrum vid Enköpings motorstadion (nya pepparotsbanan), där kommer Anmälan, depå, start/mål vara. Det finns även servering där.

Tävlingen startar 09:00 med två startande per minut. Första sträckan är vid motorstadion (ss1), den består av crossbana, stubbåker och lite skogsåka. Sträckan tar ca 4min att köra och när man gått i mål pustar man lite för att sedan köra samma sträcka en gång till (ss2). Så här kommer det gå till med alla prov, d.v.s. att man kör provet en gång först för att sedan pusta lite och sedan köra det en gång till innan man åker vidare.

Sedan är det service ca 10min på motorstadion för att sen åka till Annelundstippen, trp 10 minuter asfaltsåka genom Enköping.

Sträckan består av ca 8 min riktig skogsenduro, den ska också köras två gånger dvs ss3 och ss4.
Efter ss3/4 åker man en transport på ca: 10 min, mestadels rv55 till Verkesta, där servar man ca: 10min. Vi kommer att köra en sträcka på ca 12min bestående av stubbåker, skogstigar och lite hagmark dvs ss5 och ss6

På vägen till Verkesta passerar man även Skolstamacken (OKQ8) där man har möjlighet att tanka om man kör utan service. start och mål ligger alldeles intill varandra på alla sträckor så det går utmärkt att åka med ryggsäck

Efter att denna sträcka körts servar vi igen i verkesta för att sedan åka en asfaltstransport på mindre vägar ca 13min till Gåde. Där bjuds det på en riktig 20min sträcka bestående av "svenskenduro" den körs också två gånger ss7/8.

Därefter bär det vidare på en trp på ca 10 min mindre asfaltväg till Boglösa för service 10 min, för att sedan köra ytterligare en "svenskenduro" sträcka på ca15-20 min två gånger!

Efter att den sträckan körts är det trp till motorstadion för service 15 min innan varvning. Det nya varvet börjar med crossbanan x2 för att sedan åka till annelundstippen för att köra där och i och med att den är körd två gånger är det dags för dom som åker motion och dam att åka till motorstadion för målgång, medan övriga fullföljer hela varvet!

Det betyder att motion och dam kommer åka 14 sträckor och elit senior och junior åker 20 sträckor!

Vilket betyder att de blir en heldag med det bästa vi vet!

Tilläggsregler Götapokalen 2018

Anmälan öppnar i SvemoTA inom kort.

Skribent: Tommie Persson
Epost: Adressen Gömd

Kontaktperson Enduro:

Jonas Leidebrant

This is a mailto link

070-543 11 12

 
 
 

 

Postadress:
Göta MS - Motorcykel och Snöskoter
Box 25
74521 Enköping

Kontakt:
Tel: 0171-39494
E-post: This is a mailto link

Se all info