Instruktioner öppethållande

Öppningsansvarig

En träningsansvarig skall alltid finnas på plats under träning/banans öppethållande och har

följande ansvar:

• Öppnar och stänger grinden till anläggningen och tar in träningsavgifter.
  • Ansvarar för att korrekt uppdelning/samkörning av klasser görs under träningen på banan, i enlighet med SR Motocross §7 samt gällande banlicens.
  • Tillser att sjukvårdsutrustning (enligt Bilaga A i SR) finns på plats samt att klubbens eventuella särskilda krav i frågan övriga träningsvillkor uppfylls.
  • Ansvarar för att de förare som kommer till anläggningen och provar motocross för första gången får en genomgång av de viktigaste reglerna, säkerhetsföreskrifterna, flaggsignaler och upplyser om kravet att använda miljömatta m.m.
  • Ansvarar för att kontrollera att förare som kör på banan har för året giltig eller tillfällig Svemolicens. För samtliga förare som saknar för året giltig Svemolicens (oavsett gren) och som under året fyller lägst 13år, ska träningsansvarige tillhandahålla och sälja Svemo Prova-På-Licens för träning. Denna Prova-På-Licens ger föraren ett försäkringsskydd endast för det aktuella tillfället/dagen och den banan som anges på licensen. (under giltighetstiden för denna regelbok kan systemet för prova på licenser/ försäkringar förändas, följ information på www.svemo.se).
  • En träningsansvarig skall fr.o.m. 2018 vara myndig (18 år fyllda) och ha god regelkännedom.
  • Förare som deltar i, men ännu inte slutfört Guldhjälmsutbildningen och därmed saknar Guldhjälmlicens, får endast träna tillsammans med förare som har Guldhjälmlicens. Likvärdig körmässig standard ska eftersträvas.
  • Förare med Prova-På-Licens och nybörjare bör erbjudas körtid med förare som har likvärdig körstandard för att värna om hög säkerhet. (se exempel ovan)
  • 65cc U, Quad 100cc och 85cc U/Guldhjälm får samköras.  Max 40st
  • 50cc får endast samköras med 65cc, oavsett sammanhang.
  • 125cc-500cc oavsett licensklass får ej samköras med 50cc, 65cc, 85cc, oavsett licensklass
  • 125cc-500c samkörs. Är skillnaden i körstandard stor bör alternativa träningsgrupper skapas.  Max 60st

Klassindelning på banan

Instruktion Kiosken

Nyckel till kiosken, kod till grinden hämtas och lämnas hos Magnus Karlsson på Cykelhörnan i Enköping. Kontakta Magnus senast 1 dag innan Ni ska arbeta i kiosken för att bestämma hur överlämningen går till och för att få upphämtningsadress. Tel.nr till Magnus: 070-5746655.

• Var på plats i god tid innan banan öppnar. Ca 30min innan
  • I kiosken finns instruktioner och prislista för hur Ni hanterar försäljning av korv, kaffe, godis m.m.
  • Alla förare ska registreras i en närvarolista som sitter i en pärm som alltid finns i kiosken. En ny närvarolistan förs varje dag som banan är öppen.
  • Vid dagens slut städar Ni undan, diskar och slänger sopor i den stora sopcontainern. Börjar det ta slut på varor rapporterar ni detta till Magnus Karlsson i samband med att ni återlämnar nycklarna.

Åtgärder vid olycka

• Följ anvisningarna  på väggen i hallen.
  • Vår position är: Enköpings motorstadion Fagerskogen.

o   Koordinatsystem SWEREF 99 TM. N 6615041, Ö 615476

• Markera föraren i närvarolistan och ta personuppgifter.
  • Observera!
    Som öppningsansvarig är det viktigt att du informerar förare om att föraren själv ska anmäla skadan till försäkringsbolaget If skadeservice på 08-527 53 030 eller This is a mailto link
    Vid frågor är förare/passagerare/minder hänvisad till  försäkringarna på Svemos hemsida och att kontakta Svemos försäkringsombud
  • Rapportera till Markus Marteliusson 0736793304.  Mx ansvarig ska rapportera in olyckan via formuläret Skaderapport träning >> även incidentrapportering ska göras för den egna banan.

Träningsavgifter

MX-förare med klubb/tävlingslicens utanförÖstra distriktet, utländska förare och förare från klubbar med rabattavtal ………………………150kr

Lilla banan ……………………..100kr

(endast 50cc-65cc)

Övriga förare med licens ………250kr

Pröva på licens……………….. 150kr + träningsavgift

Nedanstående klubbar innehar rabattavtal.

Arlanda MC

Åtvidaberg MCK
Ödeshögs MK
Östhammars MK

*Notera att svart väst och träningskort utfärdat 2019 ger gratis träning.

Träningstider

Torsdagar: 17:30-20:30

Lördagar: 10:00-15:00

Söndagar: 10:00-15:00