Hoppa till sidans innehåll

Motocrossbanan


Vår motocrossbana är belägen på Motorstadion i Enköping och heter Nya Pepparrotsbanan. Det är en riktig hårdbana som blir stenhård när det är torrt och mycket lerig när den blir blöt. Den som kört på den här banan när det är blött vet precis vad den berömda "Upplandsleran" går för. Förmodligen finns inget motstycke i hela världen till det underlag som finns på crossbanorna i Mälardalen, kanske främst i Enköping och i Västerås.

Banan har automatisk bevattning. Vid torr väderlek måste bevattningen användas därför att banan dammar otroligt mycket när det är torrt. Det är bland annat ett uttryckligt krav från grannarna till motorområdet att vi håller verksamheten så dammfri vi kan. De som gnäller på att banan är vattnad inför träningar och tävlingar brukar därför sällan få medhåll från den som är banansvarig!

I anslutning till banan finns klubbstugan med bland annat sjukvårdsrum. I området finns också motionsslingor (elljus), omklädningsrum, gocartbana och folkracebana (de två sistnämnda sköts av Enköpings Motorklubb).

 

Elektronisk tidtagning

 

På anläggningen finns en elektronisk tidtagning som är igång dygnet runt nästan året runt. För att använda systemet krävs att föraren har en egen transponder lika som på bilden här bredvid. Sådan transponder kan köpas på bl a tillverkarens hemsida www.amb-it.com och kostar ca 2.500 kr.

Det är exakt samma modell av transponder som du kan använda i motocross- och endurotävlingar i Sverige.

 

Om man kör med transponder på motorcykeln så klockas varvtiderna automatiskt och publiceras fortlöpande på http://i.mylaps.com. Den sidan kan man enklast nå genom sin mobiltelefon eller så har man en bärbar dator. Vårt trådlösa nätverk täcker området närmast runt klubbstugan.

>> Läs mer om hur den automatiska tidtagningen i detta dokument.  

Träningstider

I menyn hittar du träningstiderna.

Tyvärr har inte alla förstått dessa tider - var inte rädd för att mota bort förare som kör på fel tider (gäller framförallt allt de ungdomar och knattar som inte törs köra när stora cyklar är ute på banan. Får dom stora inte vara där enligt tidsschemat så visa upp en utskrift av den här sidan samt en utskrift av träningstiderna!!!).

Tänk också på de som bor nära crossbanan. Åkning före eller efter start/stopp tiderna i tidsschemat är absolut förbjudet! Det är många timmars åkning på banan om man håller sig inom tidsschemat, så det finns ingen anledning att köra när det egentligen är stängt, eller hur...?

Förklaring till tidsschemat:

65-85 cc = Nybörjare och under 11 år -crossskolan Måndagar

85 cc = Knattecross. Barn- & ungdomar upp till 16 år. 

125-500 cc = Seniorer och juniorer på "stora cyklar"

Förutom stora banan finns en mindre bana för 65-85 cc som är öppen för nybörjare under alla vardagar (utom fredagar) mellan 18:00-19:00 samt på helger mellan 10:00-12:00.

 

 

Avgifter

Avgifter hittar du i menyn till vänster under fliken Avgifter MX.

 

Ägare

Anläggningen ägs av Enköpings Kommun, som även har ansvaret för drift och underhåll. För närvarande har Enköpings Kommun dock ett avtal med Göta Motorsällskap angående drift och underhåll. 

 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:04 Skribent: Håkan Hagman

Kontaktperson Motocross

Marcus Marteliusson

073-679 33 04

This is a mailto link

 

 

Foto top banner This is a mailto link

Postadress:
Göta MS - Motorcykel och Snöskoter
Box 25
74521 Enköping

Kontakt:
Tel: 017139494
E-post: This is a mailto link

Se all info