Svenska mästare - Enduro 1974, 1975, 1981, 1982, 1986, 2008, 2019 - Motocross 1964, 1965, 1976

 

Ordförande har ordet.


Göta MS är klubben i mitt hjärta. Som medlem sedan barnsben och intresse för både cross och enduro och eget tävlande i många år som elitförare i enduro så klev jag in i rollen som Ordförande 2017.

Klubben är anrik med mängder av SM, EM och VM medaljer individuellt och i lag inom både cross, enduro, road-racing, backe, supermotard och isbana.

Men man har även alltid satsat på bredden där den stora delen av klubbens medlemmar finns. Att man känner att man tillhör en förening är viktigt redan som knatte, ungdom, junior men också som senior och motionär.

Det skapas tränings och klubbtävlingar som passar alla. Här skapas gemenskap i allt från förberedelser till själva mc åkandet, men ger också varje individ chansen till utveckling.

 

Klubbens medlemmar

Utan klubbens medlemmar faller föreningen! Idag har många flera olika intressen, heltidsjobb, kanske familj, sommarstugor och allt vad det kan vara.

Föreningslivet i de flesta klubbar bygger på medlemmarnas insatser, så även för oss.
För att vi skall hålla en rimlig nivå på medlemsavgifter och träningar på våra anläggningar, ofta med tränare, så bygger det på att vi alla hjälps åt.

Vi satsar på utbildningar av våra medlemmar för att hålla oss uppdaterade på de förändringar som sker, men även för att utveckla och stimulera de som tar sej an olika uppgifter, de stärker klubben och är bra för medlemmarna.

Uppryckningen till i år när man vänt banans varv till det ”gamla” samt byggt en handikappanpassad ramp och läktare.

 

Framåtblick

Klubben fyller 70år 2020!
Vi hoppas få bra deltävlingar i Enduro och Cross nästa år där vår anläggning vid motorstadion är en given samlingsplats.

Vi står inför en generationsväxling inom crossen, men många ungdomar är med och kör och flera kommer att ta klivet upp i USM nästa år.

Enduron har några riktigt lovande förare på gång och som är på väg att etablera sej i eliten, men även på USM och JSM nivå är vi väl framme.

 

Tillsammans är vi starka!

L-G Ståhl Ordförande


807
843