Svenska mästare - Enduro 1974, 1975, 1981, 1982, 1986, 2008, 2019 - Motocross 1964, 1965, 1976

 

Motocrossbanan

Ordinarie öppettider på crossbanan för allmänheten:

Lördagar och Söndagar 10,00-15,00

Vi har generellt öppet mellan v16-v40. Med sommaruppehåll mellan v27-v30.

Följ oss på:

https://www.facebook.com/gotams för mer aktuell information.

För att vara säker att banan är öppen vänligen kontakta Göta MS på facebook med ett meddelande.


Vår motocrossbana är belägen på Motorstadion i Enköping och heter Nya Pepparrotsbanan. Det är en riktig hårdbana som blir stenhård när det är torrt och mycket lerig när den blir blöt. Den som kört på den här banan när det är blött vet precis vad den berömda "Upplandsleran" går för.

Förmodligen finns inget motstycke i hela världen till det underlag som finns på crossbanorna i Mälardalen, kanske främst i Enköping och i Västerås. Banan har automatisk bevattning. Vid torr väderlek måste bevattningen användas därför att banan dammar otroligt mycket när det är torrt. Det är bland annat ett uttryckligt krav från grannarna till motorområdet att vi håller verksamheten så dammfri vi kan. De som gnäller på att banan är vattnad inför träningar och tävlingar brukar därför sällan få medhåll från den som är banansvarig!

I anslutning till banan finns klubbstugan med bland annat sjukvårdsrum. I området finns också motionsslingor (elljus), omklädningsrum, gocartbana och folkracebana (de två sistnämnda sköts av Enköpings Motorklubb).

Elektronisk tidtagning

På anläggningen finns en elektronisk tidtagning som är igång dygnet runt nästan året runt. För att använda systemet krävs att föraren har en egen transponder lika som på bilden här bredvid. Sådan transponder kan köpas på bl a tillverkarens hemsida och kostar ca 2.500 kr. Det är exakt samma modell av transponder som du kan använda i motocross- och endurotävlingar i Sverige.

Om man kör med transponder på motorcykeln så klockas varvtiderna automatiskt och publiceras fortlöpande på Mylaps Den sidan kan man enklast nå genom sin mobiltelefon eller så har man en bärbar dator. Vårt trådlösa nätverk täcker området närmast runt klubbstugan.

 Läs mer om hur den automatiska tidtagningen i detta dokument.  

Träningstider

I menyn hittar du träningstiderna.

Tyvärr har inte alla förstått dessa tider - var inte rädd för att mota bort förare som kör på fel tider (gäller framförallt allt de ungdomar och knattar som inte törs köra när stora cyklar är ute på banan. Får dom stora inte vara där enligt tidsschemat så visa upp en utskrift av den här sidan samt en utskrift av träningstiderna!!!).

Tänk också på de som bor nära crossbanan. Åkning före eller efter start/stopp tiderna i tidsschemat är absolut förbjudet! 

Ägare

Anläggningen ägs av Enköpings Kommun, som även har ansvaret för drift och underhåll. För närvarande har Enköpings Kommun dock ett avtal med Göta Motorsällskap angående drift och underhåll. 

808
864